Translate

Укупно приказа странице

Претражи овај блог

ПОРОБЉАВАЊЕ

ПОРОБЉАВАЊЕ
ТОТАЛНО

НОВИБУСУР - Новине будућности Сурбита

субота, 20. јун 2015.

Ово је књига Енохова...

Глава I 

1. Ово је књига Енохова, о стварима које је видео, чуо и научио, ономе што му беше откривено од стране божанских бића небеског пространства. 

2. Ја, Енох, би позван од стране Елохима у њихову службу кад ми беше шездесет и пет година. У то време, док путовах наоколо, глас ми проговори, поучавајући ме да проповедам основе Истине широм пространства смртних. Ја се снебивах да проповедам, јер нисам могао говорити како треба и немах никаквог разлога да мислим да би ико хтео да ме слуша, али ме глас поучи да помажем очи своје мокром глином, и кад то учиних, прогледах у духовни свет. Ја увидох Стварност која се налази иза овог саздања, и видох да основе о којима ме поучаваше родитељи моји извиру од Истине. Ја се веселих речи Божјој  и обећањима о примитку живота Вечног кроз заслуге Месије који ће се спустити са духовног света на пространство смртних.

3. Ове ствари ми показаше анђеоске гласоноше Елохима; Они беху учитељи моји, откривајући ми људску природу и План Откупљења, који је припремио Елохим да би спасио смртнике таме, којој се сами поробљавају због илузија у које верују. 

4. Од анђела ја научих да ће доћи време када се све душе које чекају смртност на овој земљи, бити израђане. И онда ће земља бити окружена Ватром, топећи се као саће бачено у огањ. Сва физичка створења ће бити уништена, али оно што је добро и испуњено Светлости ће након тога бити обновљено. И биће нове планете и нова земља, на којој ће сви они који се окупише око ваљанога пребивати са Анђелом Мира заувек. Одабрани ће бити сачувани преко милости Сина Елохима; они ће пребивати међу божанствима, испуњени Светлошћу Врховног Бога, и биће сретни и благословени заувек. 

5. А пре него што се то деси, Син Елохима ће се издићи, са мноштвом светаца својих, да влада човечанством, уништавајући оно што је од таме, да би пребиваоци на земљи могли уживати доба Светлости хиљаду година. После ће илузија таме исчезнути пред Светлошћу Истине. Немоћне ће бити сатане, јер неће више имати силу да

преваре умове смртне. Познање Истине ће покрити земљу, а тама }е изгнана бити до краја времена. 

 
Глава II 

1. Они који пребивају у небеском свету знају Истину. Стварност је прострута пред њима; они могу гледати у небеска пространства изнад њих, и материјална пространства испод, схватајући реалност егзистенције, јер Истина их константно испира као што валови морски испирају песак на обали. Они знају да оно што се види није оно што је, јер они схватају Стварност која је скривена од умова смртних измаглицом таме. 

2. Све створено делује према Закону, јер Закон је срж Елохима; то је Велики Бог над свим Боговима. И светлост и тама делују у границама Закона, и преко моћи Закона, деца Елохима су израсла у Вечни живот или, ако не прихвате значај спашења откако су га јасно познали, исти су потопљени у Вечну таму истоветном моћи Закона. 

3. У природи је смртника да су нестрпљиви. Они не следе Божја (Јеховина) учења јер не могу увек сагледати резултате тих учења манифестоване у њиховим животима одмах. Они не ходе са Анђелом Мира, јер су им мисли испуњене похотом; они постојано желе оно чега немају, а када им успе да то добију, они пожеле нешто друго. Неће никада познати праву срећу, јер се стреме на оно чега немају, уместо на оно чега имају. Усредити се на похоту, они могу искусити само патњу, јер похота је извор патње, као што је мир извор радости. 

4. Одабрани, који следе Пут Бога Духова, научите да буду помирени са Вечним Законом, чија Стварност Јесте. Они желе само Светлост и Истину. И због те жеље они морају да пате, али је њихова патња нестала у Радости јединства са Божанским. Они ће бити испуњени Светлошћу, Радости и Миром, и они ће наследити земљу. 

5. Одабрани, који следе Пут живота, примиће разумевање, мудрост и сазнање; они ће се научити примерноме и обзирноме, и развиће оне Божанске особине које деле са Елохимом, тако да би постојали заувек, опкружени свему што је добро. 

 
Глава III 

1. Светлост и тама коегзистирају у Вечном супротстављању; њихова борба никада не прекида. чак и међу боговима , има оних који су побеђени од таме, побуњавајући се против Пута по којем би требали ходити следећи своју властиту вољу. Две стотине серафима се спусти на физичко пространство, где оплодише смртне жене, мислећи да је то начин да створе бољу расу која ће наследити земљу. То је исмејавање Божанскога Плана, јер серафими не могу створити силу да креирају Елохиме од смртних мушкараца и жена. 

2. Вођа серафима беше Самјаза. Он их позва скупа и рече им, „Ми не можемо бити успешни ако не останемо уједињени у нашем циљу. Придружите ми се онда, и закуните се свим Божанствима Светла и Таме, да ћемо остати уједињени у нашој одлучности да осујетимо План Елохима, да би тако могли зачети бољи начин да уздигнемо човечанство. Закуните се да ћете учинити све што морате, користећи било које силе Светла или Таме до којих можете доћи, да би се то остварило.” Па тако се сваки од њих закуне у присуству осталих, свим Божанствима Светла и Таме, обавесавши се многим клетвама да се план оствари. 

3. Спустивши се на пространства смртника у околини планине Армон, ови серафими започеше да оплођују жене из суседних области. Деца која се родише овим женама, израстоше у џинове, висине између два и по и три метра. Немаху никаква Светла у њима, јер тела њихова нису била испуњена духовима Елохима, већ духови таме уђоше у њих. Они искварише народ над којим су владали, учећи их разним неделима, тако да човечанство све више и више поче да тоне у таму.


Глава IV

1. Онда се Арханђели Михаил, Рафаил, Гаврил, Рагуел, Уриел, Саракаел и Ремиел заједно посаветоваше, и појавише пред Елохимима да би заступали људску расу. „Свети са Небеске Стварности,” заплакаше они, „молитве деце ваше дођоше до нас, захтевајући наше заступништво до Највиших Богова. Ви сте Господари над Господарима, Богови над Боговима, Владари над Владарима. Ваша моћ и Светлост су Вечни, а ваше име је свето, зрачећи Светлост заувек. Ви сте организовали све што је на физичком пространству, и ваша је власт над истим апсолутна. Ви знате све, и видите све, ништа се од вас сакрити не може. Вама је познато шта серафими и њихова деца чине на пространству смртника, како искварују човечанство, учећи их свакаквој врсти недела. Они који љубе Истину и они који су потлачени нам се стално моле за помоћ. Вама је све познато чак и пре него што се деси. Ваше спознавање је бескрајно. Ви знате да се и живи и мртви сада заједно моле да се моћ серафима и деце њихове уништи заувек. А ми смо још увек без упутства са ваше стране; шта нам је чинити да би се ова неиздржљива ситуација прекинула?” 

2. Тада Највиши Богови, Велики и Свети, проговорише Арханђелима, рекавши: „Пространство смртника ће бити очишћено од свих ових недела. Опрано ће бити чисто, јер ће се дела таме уништити међу собно, али ми ћемо сачувати оне који се усредотечише на исправност да поново населе пространство смртника и тамо продуже Свети Ред Елохима. Серафими су мислили да могу створити расу надмоћних бића, али то не могу учинити, јер све оно што није од Светлости, је тама, а тама у себи нема живота. Једино Вечни План Светлости може продужити расу Богова; сваки други план се оснује на тами и у себи садржи семе свога уништења.”

3. Ови серафими, Самјаза и пратиоци његови, посташе синови Пропасти. Они су сада богови таме, и биће изгнани у свет таме све док постоје. Све што није Светлост ће имати крај. Сваки угњетавач }е нестати са пространства смртника. Свака грешна ствар ће се сама уништити, али ће свети живети заувек, њима краја неће бити. живеће они на новој земљи. 

4. У то доба, нико неће загађивати Мајку Земљу. Она ће бити покривена дрвећем и зеленилом; неће бити неплодне површине. Земља ће постати савршени врт за живот људски, као што беше у почетку физичког пространства; свако ко живи на њој ће пребивати у савршеној хармонији са Земаљском Мати, Небеским Оцем и свим њиховим светим анђелима. Земља ће бити прочишћена свог тлачења, све неправде, свакаквог криминала, свих врста отђђења од Божанске Моћи, и свих загађења која је покривају. И онда ће се сво човечанство усредочити на исправност. Сви ће народи живети у миру. Очишћена ће земља бити од свакакве корупције, сваког криминала, сваке казне и свих патњи. Богатства небеских пространстава ће бити изливена на земљу, и целокупно човечанство ће живети у миру и једнакости заувек.„

5. Онда Ремиел упита Највише Богове.”Када ће се сва та нешта догодити?„ 

6. ”Чим је човечанство спремно да их прими,„ уследи одговор. ”Крајем времена, спознаја Истине ће лебдити над земљом, док небеско пространство и физичко пространство не постану једно. Тада ће се сва та нешта догодити,„ изјавише Свети од Истине. 

 
Глава V 

1. Након тога, Архађео Михаил дође код мене док сам медитирао у врту. Мој ум је упловљавао у великост и благослов Божји, Бога Свемоћнога и Господара Мира, када видох Михаила који ми рече, ”Еноху, Учитељу Исправности, отиђи у земљу Армонову, до Самјазе, вође ових серафима који постадоше богови таме. Реци му, ‘Самјаза, ти напусти своје високо место у духовном свету да оплођујеш жене и ствараш децу противно Божанскоме Плану. Ти беше у духовном свету, али ниси разумео мистерије којима те тамо учише. Син Елохимов ће бити рођен на овом пространству смртника, али неће он бити дете серафа, јет ти немаш моћ да зачнеш Сина Божјег у смртноме. Тела, која створи, су пребиватељи духова таме, стварајући само уништење на земљи. Они ће уништени бити, јер Светлости немају у себи, а ти ћеш наследити таму за своја мрачна дела. 

2. Ја учиних онако како ме Михаил поучи. Путовах до земље Армонове, пронађох Самјаза, и предах му поруку. Он беше много љут и нареди синовима својима да ме затворе. Они то учинише и ја проведох три дана у затвору, али и даље продужих радовати се Елохиму свом својом душом. 

3. Онда дође Михаил до мене у затвор, и рече ми: „Еноху, Учитељу Исправности, ја сам анђео твој који се појављује пред Богом Духовним. Духовна стварност је испуњена анђелима, светцима и душама који су утврђени у исправности. Они ислушавају молитве смртника, додајући веру своју твојој тако да се мисли твоје могу издужити у даљини све до Елохима. Ниси ти сам, јер посао становника духовног света, који су се завештали на увеличање Светла и Истине, је да ти помогну да се уздигнеш и поделиш славу и Светло које они примише.” 

4. „Ти, Еноху, би позван од стране Елохима да постанеш Учитељ Исправности, духовни господар за учење оних на смртном пространству принципима који ће им омогућити да постану као Елохим. Човечанство је, у свом природном стању, подложно илузијама снага таме. Они живе животе своје у непријатељству према Елохиму, јер им нису познати принципи Истине. Чак и када покушавају да чине добро, они постојано чине зло, јер су закони разлога и ефекта сакривени од њих преко илузија смртне егзистенције. Ти си био поучен од стране родитеља и предака својих о Реду Древних, а свети анђели продужавају да откривају пред тобом Пут живота. Оно што си примио, мораш пренети осталима, иначе ће ти бити безвредно.” 

5. „Ја ћу те избавити из овога затвора, јер робови таме немају никакву моћ над тобом. Ти си позван да проповедаш Божју  реч широм смртне равнице док те Елохими не узму к себи. Ходи Еноху, објави Истину. Не бој се што ти смртници могу учинити, јер ти си победник преко моћи Елохима која те спаси.” 

6. Онда ме Михаил узе за руку, и у истом тренутку се нађосмо на брду, далеко од земље Армонове, где ме целива и напусти. Његов ме пољубац испуни Ватром, и ја се спустих низбрдо, усредоточен на жељу да поделим са целим светом Светлост коју ја примих.


Глава VI

1. Ја у визији бех однешен до земље Убелсејалске, која се налази између Либаноса и Сенесера. Тамо видох мноштво људи уједињено у Правом Молитвеном Реду. Господин Бог  се налазише у њиховом средишту, али га они не могаше видети, јер су им се велови налазили преко лица. 

2. Ја упитах светог анђела који се налазио покрај мене, „Зашто су им лица покривена тако да не могу видети да се Господ Бог  налази међу њима?” 

3. Анђео одговори, „Зато што припадају физиком пространству, њихове су очи заслепљене велом таме тако да не могу приметити Светло које се међу њима налази. Тек када приме оно сазнање које ће подерати вео, ће они моћи да сагледају стварност. Подучавај их, Еноху; помози им да подеру вео и уживају у радијантној Светлости Истине.” 

4. Тада бих издигнут до небеског пространства, где видох пребивалиште херувима. Зидови, кров и под беху од кристала, као и околина. Кров је одсјајивао ватром, а огањ пламтаће око зидова. На улазу се исто могла видети ватрена капија. Када уђох у ово пребивалиште, беше врело као ватра и хладно као лед. 

5. Преко овог бивка, видох још једно насељено место, веће од претходнога. Улаз овога беше отворен предамном, и беше обавијен играјућим пламеном. Толико много беше бољи у свему од првога, да је немогуће уопште их поредити. 

6. А које беше моје изненађење када бех одведен до трећег пребивалишта, већег од оба претходна заједно. Пажљиво га проучих, и у њему видох зрачећи престо. Испод овог престола, текоше реке живе ватре. На престолу седаше два сјајна Бића, чије хаљине беху светлије од сунца, и беље од ичега сазданога. Око њих беху освећени, који беху спасени од свију створења Елохима. Они постојано славише оне који се налазише на престолу, усредотечени на њихову зрачећу Светлост, али не даваху никакве савете Бићима која су седела на престолу Светлости, јер им не беху потребни. 

7. Ја стојах у њиховој присутности, треперући од њихове величанствености, кад ми један од њих проговори, „Приђи Еноху”, рече, „и послушај нашу свету реч.” Тада бех издигнут, и приђох њиховом престолу, али једва да сам се осмелио да их погледам. Један од њих ми поново проговори. „Еноху, погледај нас”, рече она, „јер ми смо Елохим, мушко и женско, онакви какви смо зачели људски род по нашем лику. Али ово је велика тајна, Еноху. Ми се не разликујемо међу собом, већ смо различита манифестација исте реалности. Елохими су Елохими; они вам се могу појавити као мушки или женски, али ако су једно или друго, они би били напола, не цели, јер целовитост је атрибут Б
ожанства. Елохими нису мушко или женско, већ Елохими. Освећени нису мушко ни женско, већ освећени. Сви од људског рода су недовршени, све док себе гледају као мушко или женско, јер је половина њихове реалности сакривена од њих. Морате видети иза илузије дељивости у есенцијалну јединственост Бића, да би могли сазнати Истину. Све до тада, ви се не можете односити, онако како треба, према остатку створења. Погледај нас, Еноху, и схвати Истину. ”Тада ми отворише голему мистерију, и видох значење онога што чух.


Глава VII 

1. Велика су недела међу људима, јер они поштују богове таме као да су од Светлости. У природи је људској да назива добро лошим, и да назива лоше добрим, да назива Светлост тамом, а да назива таму Светлом. 

2. Богови таме се не би требали штовати, јер у њиховој моћи су само смрт и разарање. Они не могу стварати; они само могу уни
штавати. Они не могу оздравити; они само могу разболити. Они не могу градити; они једино могу поломити. Они немају моћ живота, већ смрти само. Њихова моћ је привремена; нестаће, јер разарање ће нестати у поновном стварању, болест ће нестати у исцелењу, поломљено ће нестати у поновном грађењу, а смрт ће нестати у ускрснућу. 

3. Дело Божанстава Светлости може посустати, али никада не умире. Дело богова таме може изгледати победнико, али никада не траје. 

4. Клањај само Вечног Оца и Мајку Светлости, јер је у њих усредоточена сва сила за добро, и они ће постојати заувек.


Глава VIII

1. Има седам арханђела који одлучују, под Богом Врхунским, над свим догађајима људским. 

2. Први је Михаил, који је на челу целог човечанства. Он беше први од људског рода и од њега потичу сви народи. Он је Господар Духова, Старац, Уздигнути, који створи ред од хаоса и Светло од таме. 

3. Други је Рафаил, који влада духовним светом, где мртви пребивају, они који нису ускрснути. Он држи кључеве живота и смрти, исцелења, здравља и снаге. 

4. Трећи је Гаврил, који је одговоран за распоредјивање Свештенства. Он бди над херувимима, серафимима и гујама које наследише Светлост Прворођенога. 

5. Четврти је Рагуел. Који се налази над онима који су успети у светове Светла. Он је зачетник Верног Мноштва и прототип Пута живота који води ка јединству са Елохимом. 

6. Пети је Уриел, који се лати оних који посустану на Путањи живота, одводћи их до места одмора, где ће бити ојачани пре него што продуже своје путешествије. 

7. Шести је Саракаел, или Фануел, који спашава покајане од таме, да би исти могли имати живот међу Елохимима у свету Светлости. 

8. Седми је
Ремиел, који ће човечанство водити у ускрснуће, спремајући све за силазак Сина Човечијег у радијантној Светлошћу. Он је Потврдитељ, који сведочи о Оцу и Мајци и о Сину Божјем. Преко њега ће све бити обновљено пре краја времена.


Глава IX

1. Отворене беху очи моје да би виделе духовни свет, где они који умресе пребивају док не буду ускрснути. Нађох се у потпуној тами. Нисам могао ни~ега видети, али свуда око мене беше плач огромне патње и очаја. 

2. Тада Биће Светлости стаде покрај мене. „Ја сам Арханђео Рафаил”, рече он. „Налазиш се у свету духова, пребивалишту умрлих.” 

3. „Који је значај ове таме и патње?” ја упитах. 

4. И одговори анђео, „Ово су синови Уништења, који продадоше своје душе тами. Њима је познат Пут живота; откривен им је савршено, али они одбацише Светлост и прихватише таму. Тама у себи нема ни радости ни мира. Само је страва и очај, љутина и освета, мржња и страх. Ове негативности преузму њихове душе, тако да они морају пребивати у овој ужасној тами, док не нађу ослобођење преко Вечног заборава. Само ће на њих друга смрт имати моћ.” 

5. Одосмо нагоре у други свет. И тамо, исто, имаше патње, али не очаја. „Ово је пакао”, рече мој водич. „Ови овде испаштају болове грешака које су следили, али њихово испаштање их очишћава, све док не буду спремни да пребивају у свету Светлости. Ови ће се подигнути у другом ускршнућу, али неће бити изгубљени.” 

6. Поново се издигнусмо до вишег простраства. Овде немаше патње, већ много хаоса И конфузије. „Ово су били добри људи током своје смртне егзистенције,” објасни ми мој водич, „који покушаваше да живе честито, али не нађоше Пут живота. Овде, у духовном затвору, Пут ће им се проповедати од стране гласника из Раја. Ако у то доба то прихвате, да}е им се начини да уђу у Рај, где ће живети у Божјем (Јеховином) Одмору.”

7. Још једном се уздигнусмо, ушавши у место Светлости и Мира. „Ово је рај,” рече анђео. „Овде они који се усредоточише на исправност, који прихватише Пут живота, пребивају у Светлости Елохима. Они, бивајући откупљени од Пада, постоје у стању које је Адам уживао у Еденском врту. Ови ће наследити живот Вечни, јер ће они пребивати са Елохимима у небеским световима.” 

8. Тада упитах анђела, „Како су ови светови раздвојени једни од других?” 

9. Анђео Рафаил одговори, „Они су одвојени водом и Светлошћу, али када крв Спаситеља буде проливена, он ће ући у духовни свет да премости амбис, и отвори Рај покајницима. Онда ће они проћи кроз воду и Светлост у присуство Елохима.” 

10.Док се мој ум рашири да прихвати Љубав Највишега Бога у припреми начина спашења све своје чељади која су вољна да буду спашена, ја уздигнух мој глас у штовање. „Бог (Јехова) мој Господар, Бог Истине и Исправности, који влада заувек над свим стварима, је прекрасан у снази Љубави своје!” ја извикнух. Овако је како је. Амин.


Глава XI 

1. Доћи ће време када ће они који живеху мирно, према Божјим (Јеховиним) учењем, бити познати широм земље. Ови ће одабрани бити јер постадоше као Елохими преко следбеништва принципа који им они открише. 

2. У то ће време, и они који одбацише спасење Господара Духовнога бити откривени. Где ли могу наћи поивке они који одбише да прихвате? За њих би било боље да се уопште нису ни родили. 

3. Тада ће тајне оних који су усредоточени на исправност бити оправдане, јер ће се видети да имају моћ спашења. Света одабрана раса ће сићи са горњих небеса да пребива са људством на земљи. Они који владају народима неће моћи својевољно угњетавати народ, јер ће одговарати за дела своја пред судом Пребивалшта Елохима. Неће сви ови владари бити уништени са силаском Светога Града, већ ће бити потчињени онима који су свети и усредоточени на ваљаност. 

4. Све ово видох у визији, и бејах подигнут до небеских пространстава, где видох свеце и анђеле изме
ђу Елохима, уздижући молитве смртника и молити се за њих. Ваљаност и милост текоше кроз њих до земље, и тако ће бити довека. 

5. Свети и одабрани, који пребивају између Елохима, су безбројни. Они се налазе у средишту Вечнога Огња. Њихова уста су препуна благослова, а усне њихове увећавају Светлост имена Господара Духовнога, славеши га песмом постојано. Тада и ја удружих моје славопојке са њиховим, уживајући у спознаји Вечнога, уздигнувши се од задовољства које више нисам могао да издржим и тада ме виђење напусти.


Глава XII

1. Они који мотре над одабранима нити су заузети нити спавају. Они су Вечна Бића, испуњена Вечном Љубављу. Њихово је задовољство да открију тајне Вечности онима који следе Пут Истине и Гносиса.

2. Ја видех анђеле како се моле за смртнике и за погинуле у свету духова, прекоравајући ђаволе у име њихово. Ја видох како они молише Одабраног и Господара Духовнога уместо одабраних који се позиваху на имена њихова. 

3. Једном бех одведен у Врт Ваљаности, где видох дрвеће невиђене лепоте. И рекох анђелу који стајаће крај мене: „Који је значај ових дрвећа такве красоте?” 

4. Анђео одговори: „Ова три дрвета су од велике важности смртницима. Прво је Дрво Разумевања. Даје способност да се препозна реалност у свакој ситуацији. Они који једу плод овога дрвета неће бити преварени илузијама таме, јер ће моћи видети кроз њих, као што неко гледа кроз прозор да би видео шта је иза њега.” 

5. „Друго дрво је Дрво Гносиса. Они који једу плод са овог дрвета ће научити принципе Светла и Истине. Они ће научити Знаке и Речи Моћи. Они ће бити наоружани против снага таме, тако да имају мо} да победе све непријатеље своје.” 

6. „Треће дрво је Дрво Софије. Они који једу плод са овога дрвета ће схватити како да употребе своје знање да би победили таму и ојачати Светлост!” 

7. „Тражи плодове овога дрвећа, Еноху, јер свако ко поједе од њих ће савладати све непријатеље своје и бити спашен међу Елохима.”


Глава XVI 

1. Химна Софији (Мудрости): 

Софија не нађе место где пребивате је могла, Док се пребивалиште не припреми за њу на небеском пространству. Софија сиђе да пребива међу смртницима на смртном пространству, Али не нађе никога да је прими; Врати се на њено место међу Светима. 

2. Лудост напусти свој дом и оде на пут. 

3. Није тражила место за престој, Али многи јој отвараху врата своја; Привлачиће је ка себи, Као киша у пустињи или као роса на жедну земљу.


Глава XVII 

1. Ово је виђење које имах о онима који негирају име Господара Духова и одбацују пребивалишта своја у његовом свету јер не прихватају да следе Одабраног. Ка небеском свету они се неће уздићи, а ни на земљу неће доћи. 

2. Тога дана када Одабрани седне на свој трон да испита дела њихова, они ће наћи место своје у тами. 

3. Али душе оних који следише Божји (Јеховин) Пут ће бити у то време ојачане, када виде изабранике окупљене око његовог трона. И пребиваће тада Одабрани међу њима. Земља ће бити преображена у море Светлости. Они који се усредоточише на исправност ће вечно пребивати на њој, а они који се усредоточише на таму, који поступаше онако како не требаше, неће крочити на њу. Они који се окупљаху око исправности наследиће Вечни Мир, а они који одбише живот умреће другом смрти. 
 

Глава XVIII 

1. Једном бех уздигнут да видим Старца. Његова глава беше бела као вуна, а очи његове као пламен огњени. 

2. Уз њега се налазио још један, чије је лице зрачило Љубављу Божанском. 

3. Ја упитах анђела који беше уз мене, ко је овај и зашто се налазио уз Старца. „Он је Извор Исправности, ” одговори он, „јер он ће оправдати све оне који следе Пут његов. Он је тај који открива скривени гносис који отвара капије свету Старца. Он ће пристићи на земљу у време краја да влада свим народима и успостави Владавину Мира. Преко њега ће покорни и понизни наћи одмор душа својих у Вечној Светлости.” 

4. Ово је наша нада и наше обећање, јер свет је препун таме и зла, али ће Син човечји доћи да покаже Пут живота и сакупи снагу помирења. Онда ће се вратити, са Старцем, да протера таму заувек и створи свет Вечне Светлости. Тај свет је наше наслеђе, ако се ујединимо у истоме. Ја, Енох, видох то, и ја знам да је истина, и радујем се обећању да ћу бити са мојим Спасиоцем у то доба. Амин.


Нема коментара:

Постави коментар

могу коментарисати само регистровани чланови

Конкурси

Конкурси
Ново сазвежђе

занимљиви филмови